Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ne šaty, ale SRDCE dělá člověka :)

  „Podívej jak je oblečený/ná“..to řekne každý, ale nikdo neslyší „Kdo ví jaké má srdce!“ 

 

Ne teď nehodlám poučovat o tom jak jsme špatní. Ať si kadý sám sáhne do svědomí, jestli i TY soudíš podle vzhledu nebo ten tě nerozhodí. Přiznávám se, že já sama s tím mám problém.

Do třídy k nám chodí jedna holka. Přišla k nám v 6. třídě. Nechci jí nijak zesměšňovat tak se pokusím popsat její vzhled nějak slušně. Prsa má jako kdyby brala hormony a přísahám bohu, že takové nemá ani moje mamka a ta má fakt „balóny“, vlasy sestřihané podle hrnce, mastné a vzadu neučesané, oblečení, které se nenosilo ani ve starých dobách, nevyžehlené, nohy do X a chůze tučňáka, vyjadřování cikána, obličej mastný na kilometr daleko a celý pupínkový, zuby žluté, a smrad z pusy, v podpaží hrozné chlupy a když se na tělocviku převlíkáme chlupy jí čouhají ze všech možných míst.

Každý si zní utahoval a choval se k ní doslova ošklivě a musím přiznat, že i já. Ale ona jezdila autobusem stejným jako já domů a jednou, když moje nejlepší kamarádka nejela jednou domů busem rozhodla jsem se, že sní promluvim. Je fakt, že opici je opravdu hodně podobná a každý tady jí říká Šavle. No po pravdě mi dalo práci nesmát se a chovat se k ní slušně. Nakonec, když sme se rozpovídaly, jsem zjistila, že je vlastně celkem v pohodě. A taky jsem zjistila proč vypadá tak jak vypadá a proč se chová tak jak se chová, řekla mi, že jí umřela mamka, když jí bylo 12 (teď jí je skoro 15). Prý se předávkovala práškama, pořád prý chlastala. Muselo to být pro ní těžké ještě když má bráchu mladšího. Nedalo mi to a zeptala jsem se „Co taťka?!“ její slova mi vyrazila dech. Chlastá každý den, kouří, do práce de ráno v 5 a to se ještě neví jestli tam vůbec de a vrátí se kolem 10 večer někdy i dýl. V tom mi to všechno začalo dávat smysl. Zeptala jsem se na jiné členy rodiny a řekla mi, že má ještě tetu. Která je u nich jen o víkendu a na prázdniny. Málem jsem se rozbrečela. Její chování, vzhled … mohlo mě to napadnout. Ona se mi svěřuje zatímco já jí říkám jak je to hnusná gorila. Od tý doby jsem o ní neřekla křivého slova. Nejsme nejlepší kamarádky, nesedíme spolu na obědě, nebavíme se spolu každý den. Ale já jako jediná vím jaký má opravdu život. A nikdy jí nezapomenu to jak mě naučila soudit lidi podle povahy a vyhadřování a né podle vzhledu. Má mojí úctu. A vy by jste si měli uvědomit to samé ;).

 

269413_216699675032791_205775942791831_518544_1946215_n.jpg

 

Nádherná holčička.

 

 

421832_392592670752588_100661415_n.jpg

 

I ta je přeci nádherná svým způsobem. Stejně jako každý z nás.

To,že je jedinečná znamená,že je škaredá ? Áno,má pehy . Ale pehy nerobia ľudí škaredými . Pozrite sa na tie oči . Vďaka očiam a pehám je krásna :)

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář